sâmbătă, 21 august 2010

Toamna 2010 plina de surprize

Primele zile mai racoroase ne duc cu gandul la anotimpul rece.. toamna este aproape si trebuie intampinata cum se cuvine! In materie de moda si stil acest cum se cuvine s-ar traduce atat pentru barbati, cat si pentru femei prin :
- o paleta de culori in ton cu anotimpul, dar, de ce nu, si cu ideile unor designeri renumiti,
- materiale propuse in colectii pe podiumuri internationale, dar care sa ni se potriveasca,
- accesorii ce fac diferenta intre o tinuta cu stil si una oarecare.

Tonul toamnei 2010 il da culoarea kaki, regasita inca de la inceputul anului in atentia tuturor. Alaturi de verde-masliniu si marouri el defineste cum nu se poate mai clar stilul army (cunoscut si ca military). Pandantele unic personalizate sunt specifice acestui stil si pot fi purtate cu incredere atasate de lanturi sau bratari atat de femei, cat si de barbati.



In cazul sexului frumos, spre deosebire de anii trecuti in care stilul army a fost in trend, in 2010 accentele inedite cum ar fi materialele usoare, transparente, cu croieli rafinate si detalii complicate ofera acestui stil trasaturi delicate, subtile, extrem de feminine.

Piesa de rezistenta este paltonul, iar una din culorile propuse de multi designeri pentru acesta este bej.
Stofa este un material unanim acceptat pe podiumuri, asa ca il poti adopta in sezonul ce bate la usa fie ca esti barbat sau femeie.

Pentru ele: sub palton.. matase:
Matasea are un loc favorit in toamna, fiind preferata ca material transparent, fluid, foarte rafinat. Griurile, dar si nuantele de rosu sunt prezente spre a completa garderoba tomnatica.
Atunci cand nu e nevoie sa te imbraci, dezbraca-te cu stil ..se pare ca este un fel de motto al colectiilor de moda. Dantela este si ea aplicata din plin in combinatii vestimentare, acolo unde se doreste un control atent asupra transparentei.

Pielea este un alt material care nu poate trece neobservat. Cizmele lungi, peste genunchi, alaturi de paltonul army, cambrat pe talie, ofera o idee de a combina pielea cu alte materiale. Gentile mari, din piele, dar foarte simple sunt un alt accent pe calitate. Pantalonii legging pot fi si ei din piele si se pot purta cu paltoanele in stil militar sau cu topuri din matase si dantela.




Capele sau, altfel spus, pelerinele, din stofa sau materiale mai usoare, sunt nelipsite deoarece, ca femeie, orice lungimi ai alege in culoarea care ti se potriveste, vei avea nota definitorie pentru acest anotimp dedicat parca simplitatii rafinate.

Tinutele retro sunt si ele in palmares. Fustele si rochiile cu puternice accente retro trebuie prin definitie sa sublinieze talia si sa treaca de genunchi, uneori pana la jumatatea gambei.

Pe podiumurile din Londra apare in centrul atentiei portocaliul si este cat pe ce sa devina culoarea sezonului, insa la Paris febra scade puternic, asa ca poti alege acum orange-ul doar pentru a adauga pete de culoare garderobei tale. Daca nu ai suficient curaj, mergi pe tonuri mai putin aprinse, pana la mustar.

Toamna tarziu tesaturile tricotate din lana, bumbac sau matase pot fi lungi sau foarte scurte, dar trebuie sa aiba volum, subliniate de accesorii fine precum o curea ingusta, o bentita foarte lata sau o bijuterie spectaculoasa.

 
Pentru navy am pastrat finalul.. Bleumarin sau acel atat de fashionable navy este in acest sezon de o eleganta in mare trend. El este noul negru fascinant, binevenit aproape indiferent de ocazie. Iar daca stilul Scarlett Johanson ti se potriveste si tie, cu atat mai bine.. si Mango a ales-o ca imagine a stilului retro chic din colectiile pentru iarna 2010 - 2011.



La barbati mai avem o surpriza foarte speciala!
Sezonul toamna 2010, in opinia multor designeri inseamna  catifea. Pentru cei mai conservatori, va sugeram sa indrazniti a purta aceste altfel de accente macar la paltonul de stofa sau lana atat de in trend.