vineri, 21 mai 2010

Cu ce ne incalta designerii pentru vara 2010

Pantofii sunt atat chinul cat si deliciul oricarei femei!

Daca in fata unei vitrine nu poti rezista unui fantastic toc de 12, la sfarsitul zilei va trebui sa dai socoteala picioarelor umflate si dureroase.. Dar sa recunoastem ca pentru femei pantofii sunt o tentatie careia nu le pot rezista !!!

In povestea Cenusaresei o pereche de pantofi traseaza un destin...

Prezentarile de moda primavara-vara 2010 s-au incheiat si este timpul sa tragem concluzii. Care sunt modelele cele mai glamour? Cu siguranta sunt multe, dar sa vedem ce putem extrage de pe podiumurile din Paris, Milano, Londra si New York.

Un lucru este cert: va fi o vara 2010 foarte glamour.. Tocuri foarte inalte, platforme considerabile, tocuri ascutite, impunatoare dar si sandale si pantofi cu talpa foarte joasa si foarte subtire… Toate acestea sunt in exces in ambele sensuri… O vara a extremelor !!!

luni, 10 mai 2010

En Vogue la Paris

Paris este prima destinatie de vacanta in turneul pe care ne-am propus sa il facem in jurul lumii.

Paris.. pentru ca MODA s-a nascut acolo unde romanticii isi doresc sa ajunga macar o data in viata. Supranumit the fashion capital of the world (capitala modei in lume), Parisul este gazda a 45 milioane de turisti anual, dintre care 60% sunt straini.

Este inevitabil ca o data ce ti-ai propus sa vizitezi fermecatorul oras, sa nu te intrebi cum ar trebui sa te imbraci acolo si ce accesorii te vor completa. In afara de confortul oferit de tinuta sport, ca doar asa ii sta bine turistului, te gandesti cu oarecare teama ca ar trebui totusi sa te incadrezi in peisajul parizian, peisaj pe care ti-l imaginezi pretentios, sic, elegant...



A fi la moda nu este neaparat general valabil, nu este unidimensional, mai ales intr-un oras cosmopolit precum Paris. Francezii au intr-adevar o cultura mult mai bine dezvoltata in acest sens, insa tocmai cultura lor este premisa care a favorizat aparitia unui amalgam de stiluri oglindind traditii de pe intregul glob. Intr-o zi oarecare poti intalni in capitala Frantei un nord-African purtand djellaba, poti da peste o palarie de mexican sau poti observa panzeturi indiene si traditionala bulina rosie in frunte.

Este momentul sa afli un secret: oricare ar fi preferintele si traditiile ce isi pun amprenta pe tinutele lor, locuitorii Parisului nu au rezistat tentatiei de a include aproape in orice tinuta casual jeansii americani.

Asa DA!

Tricourile, blugii si jacheta in stilul tau preferat, nu trebuie sa lipseasca din bagaje pentru ca ele sunt foarte prezente in Parisul de astazi. Exista insa, ca in orice lucru de talie franceza, un fler aparte cu care trebuie purtate. Nu fii neglijent(a) in alegerea tricourilor, nu alege orice blugi vechi, ci indrazneste sa le porti in stilul care te caracterizeaza. Intregeste lookul cu bijuterii de efect: coliere ca decor pentru un decolteu altfel prea generos; bratari cu pietre; cercei pentru a-ti pune chipul in valoare sau medalioane nu neaparat foarte stralucitoare, dar care pot oferi accentul sic pe care ti-l doresti.

En Vogue la Paris

In mod cert vei intalni la aceasta destinatie oameni afisand costume deosebit de elegante si tineri in tinute haute couture, de designer. Daca pleci in interes de afaceri, este clar ca trebuie sa ai si tu macar o tinuta business completata de pantofi high-class.

In Orasul Luminilor iti vei rezerva macar o seara la restaurant asa ca este indicata alegerea unei rochite de culoare rosie sau neagra, a unor pantaloni eleganti si/sau a unei camasi deosebite, iar accesoriile trebuie sa fie cat mai speciale si de bun gust.
Nu exagera! Nici in Romania nu te imbraci sambata seara in tinuta de nunta! In plus, ai hotarat ca mergi in vacanta si suntem de parere ca este mult mai potrivit sa domine un look lejer, fresh, care sa iti fie confortabil.

Asa NU!

Revenind la excursiile de peste zi, trebuie sa stii ca parizienii nu poarta in general pantaloni scurti. Pur si simplu aceasta moda nu si-a gasit adeptii in Paris. Poate ii vei regasi totusi la turisti ce nu sunt in tema ca short-ul a murit demult la Paris. Baietii nu il poarta mai deloc, iar fetele prefera vara fustele de diferite dimensiuni.

La fel de antipatici le sunt papucii flip-flop si adidasii cu talpa groasa. Localnicii ii poarta pe cei mai lejeri, cei cu talpa subtire mergand pe o linie sport-elegant, mult mai sic si ale caror variate modele au impanzit intreaga Europa in ultimii ani.

Scopul scuza mijloacele! Daca tu preferi sa treci peste reguli sau stilul tau este cu totul altul, nu este un capat de tara! Este Paris! Ai voie sa porti orice cu.. atitudine!

Plimbare?
Obiectivele turistice sunt nenumarate si trebuie sa le vezi!
Asta inseamna plimbare, asa ca este primordial sa te gandesti inainte de toate la incaltaminte! Fie ca iti iei de acasa ori iti propui sa faci shopping la Paris, alege cu atentie incaltarile! Ele vor face diferenta! Nu ma refer la ultimul model de pantofi Valentino, ci la perechea din piele moale, in orice culoare se potriveste garderobei tale (negru este o culoare salvatoare pentru ca se va potrivi cu orice). Prêt-à-porter este de asemenea perechea de sneackers foarte maleabili si prietenosi - unii chiar si cu rochite de zi.
Inainte sa declari perechile castigatoare, le poti testa: poarta-le o zi intreaga plimbandu-te non-stop prin oras cu ele, iar seara poarta-le la teatru sau noaptea in club.
Daca rezista si tu te simti inca bine.. felicitari! ai gasit castigatorii care te pot insoti in calatorie! Orice vei prefera: balerini, sneackers, pantofi cu talpa joasa, cizme fara toc, sfatul nostru este sa pui accentul pe confort, stil si versatilitate.

Un alt factor interesant este vremea.
Iti spunem noi: vremea este schimbatoare! In cursul unei zile, temperaturile pot varia destul de mult. Parizienii adopta aproape tot timpul tinutele in straturi. Sunt pregatiti sa dea jos trench-ul si sa ramana intr-o camasuta subtire, poarta esarfe si pot pune la loc oricand jacheta daca iar vine ploaia. Ar trebui sa iti pregatesti cateva hainute de pus pe deasupra.. un pulover mai subtire, un trench, o jacheta si o pelerina. Desigur, dispunerea straturilor se va face cu imaginatie, stil si de bon ton asa cum ii sta bine francezului.

La final, vreau sa iti reamintesc ca stilul si moda la Paris sunt atat de binevoitoare mai ales cu turistii incat este pacat sa nu profiti de oportunitatea pe care o ai de a-ti etala propriul fel de a fi.
Ia atitudine! Fii.. en vogue!

Obiective turistice mereu.. la moda:
Turnul Eiffel
Piata Montmartre
Arcul de Triumf
Bulevardul Champs-Élysées- Basilica Sacré-Cœur
Catedrala Notre Dame
Cabaretul Moulin Rouge
Muzeul Louvre
Cartierul La Defense
Place de la Concorde
Opera din Paris
Jardin du Luxembourg
Castelul de la Versailles - la sud-vest de Paris, in regiunea Île-de-France
Disneyland - la est de Paris, in orasul Marne-la-Vallée.