marți, 14 decembrie 2010

Tendinte hot pentru iarna 2010/2011

Te pregatesti si tu, ca si mine, de Sarbatori?!
Sa ne tragem o clipa rasuflarea din goana dupa cadouri si sa reflectam asupra tendintelor ce ne vor inspira tinutele in acest sezon. Asa cum ne place, aruncam un ochi pe podium sa cersim magnatilor un strop de inspiratie:



In prezentarea colectiei Chanel, pana si muzica pare a fi... de gheata!
Atmosfera este creata in asa maniera incat sa te poata incalzi doar materialele: blanuri, stofe, lana si tercot. Atitudinea modelelor este una ...hot (dar despre asta nu spunem mai mult).

Culori si bijuterii

Paleta de culori este aproape monocroma dominand griurile: negru, alb, rosu, beige, maro, roz defileaza rand pe rand.

Accesorii de baza par a fi acele gulere extrem de sexi si foarte practice tinand cont de previziunile meteo. Aveai impresia ca sunt plictisitoare? Nu in acest sezon! Totusi, nu uita: sarmul depinde si de "Cum porti un accesoriu?!"

Imbinarea culorilor si completarea tinutelor cu multe bratari, inele voluminoase sau coliere din pietre semipretioase este secretul in abordarea oricarui stil. Nici cateva brose nu lipsesc din decor si ne arata cat de frumos le putem plasa exact sub/pe gulere. Observam cum la capitolul bijuterii se respecta inca dimensiuni considerabile, iar culorile mentin pe scena stilul army despre care am mai vorbit.

Blana, lana si tercot

Materialele o sfideaza pe doamna iarna care nu face decat sa ne provoace la purtarea unor blanuri cat mai ample, daca se poate, din cap pana-n picioare. Extrem de confortabila, imbracamintea tricotata este solutia ideala in zilele geroase si designerii ne inteleg: modelele sunt sic iar reteta unui look special include rochitele de aproape orice lungime si colantii delicati.
Fusta anilor '50 va fi preferata in tinute casual ale doamnelor sofisticate. Ea flateaza si adora atitudinea romantica, lejera, boema si chiar jucausa.
Pentru amatoarele de pantaloni exista si aici varianta "Yeti" (vezi detalii mai jos) pentru un look casual foarte dezinvolt.

Incaltaminte cu blana sintetica

Am ajuns poate la esenta pentru ca incaltamintea are si de asta data un cuvant greu de spus in garderoba. Un look cat mai ...Yeti si trendul este respectat intru totul. Blana, blana si... blana este iubita si de alti designeri precum Vivienne Westwood, Burberry Prorsum, Christian Dior. Poate pentru ca este foooarte confortabila?! Ok, daca vrei sa mai schimbi ceva din cand in cand poti schimba culoarea :) sau poti purta cizmele foarte lungi cu tocuri mari - o expresie puternica a feminitatii si in toamna care tocmai a zbughit-o. Ai voie sa porti din nou varful ascutit daca alegi sa incalti pantofi, iar Louis Vuitton ne permite tocul gros chiar si pentru acestia.

Si uite ca aproape fara sa vrem am desprins din spectacolul iernii cateva idei fashion -iste. Iti urez si tie un Craciun ca in povesti, Revelion 2011 in trend si un an nou la nivel de... podium!