luni, 19 aprilie 2010

7 secrete pentru o garderoba de invidiat

Eticheta este esentialul! Sa fie oare adevarat?
Da, doar daca tii neaparat sa faci reclama unui magazin, daca societatea in care traiesti este una foarte pretentioasa sau daca iti faci aparitia pe covorul rosu, unde vei etala cu fast splendoarea creata de un recunoscut designer.

Daca insa nu esti o persoana publica si ai o viata activa, dar nu esti expus ca o vedeta, atunci cel mai inspirat ar fi sa cuprinzi in garderoba ta haine care sa te reprezinte.
Poate intrebarea "Cine sunt eu?" este inca prea complexa, dar cu siguranta fiecare are propriul stil de viata, job, familie, propriul cerc de prieteni in cadrul caruia se simte bine in timpul liber.

In mod cert, cel putin o data ti-ai dorit garderoba care sa-ti respecte stilul de viata si din care sa poti alege tinuta perfecta la orice ocazie. Unii cred ca a face shopping saptamanal inseamna a construi o garderoba, noi credem ca este vital sa stim ce sa cumparam si ce trebuie sa facem inainte de a cumpara!



Cu acelasi scop ca si voi, de a creea o garderoba utila in primul rand si functionala oricare ar fi evenimentul, ne-am decis sa va dezvaluim 7 secrete pentru o garderoba de invidiat:

1. Cunoaste-ti trupul!
Nici unul dintre noi nu este perfect, dar este important sa ne cunoastem! Gandeste-te la brate, la picioare, afla inaltimea pe care o ai si latimea in umeri, talie, solduri - realizeaza toate masuratorile pentru a-ti cunoaste corpul. Poti face un mic truc: in fata unei oglinzi inalte, roaga pe cineva sa te contureze cu un sapun pe suprafata oglinzii! Va trebui lustruita apoi, dar tu iti vei face o idee realista despre cum arati, dar si despre ce ti-ar placea "sa nu se vada".

2. Fii realista!
Este o regula, indiferent de masurile tale! Poarta ceea ce iti place "cum vine"..inseamna ca iti vine bine, ca te vei simti bine, deci acel lucru te avantajeaza! Incercand sa iti cumperi o marime mai mica de exemplu, nu te va face in nici un caz sa arati mai slaba. Poate vei lasa impresia ca nu ai ajuns la shopping in acest sezon si porti hainele pe care le aveai inainte sa iei in greutate. Efectul va fi nedorit si in plus, disconfortul va fi la el acasa. Nu cumpara lucruri care ti-ar placea sa iti vina, cumpara doar ceea ce ti se potriveste cu adevarat. Pentru fiecare dintre noi, exista acel ceva!

3. Doar pentru ca este la moda si se potriveste ca marime...
...nu inseamna ca TI se potriveste! Hainele "la moda" devin o expresie a frumusetii tale daca si CORPUL TAU arata bine in ele. Din istoria recenta, blugii/pantalonii cu talie joasa par exemple ale unui trend neabordat corect de foarte multe fashion-iste. Un must-have in toate revistele de moda ei au fost purtati, conform unor statistici (conservatoare dupa parerea noastra) de 75% dintre femei. Totusi, modelul "talie joasa", adesea in combinatie cu un top foarte scurt ce nu acoperea abdomenul avea frecvent efecte devastatoare: o talie inalta, parea si mai inalta, un abdomen imperfect era accentuat de linia pantalonilor, iar fiecare exces pe solduri era cu nesat scos in evidenta. Morala: fii orginala, fii TU oricare ar fi MODA!

4. Afla ce culori te avantajeaza!
Negru nu este o culoare care avantajeaza pe oricine. Culorile in trend pentru vara 2010 este posibil sa nu fie tocmai cele mai bune prietene ale tale. Trebuie cu orice pret sa gasesti o metoda de a afla ce culori "te prind". Ai fost poate la un moment dat complimentata: "Stralucesti!" sau "Ce ti s-a intamplat? Ai o sclipire aparte!" - toate aceste aprecieri iti spun ca in ziua respectiva ai purtat culoarea care ti se potriveste. Alta data ai fost intrebata: "Nu ai dormit bine?" - in traducere libera "Nu te avantajeaza ceea ce porti azi!" Cand culorile de sezon sunt cele care te reprezinta, poti completa garderoba cu haine (in primul rand cele incluse in Piesele de baza) in aceste culori. Moda pare ca nu e pentru tine? Culorile de sezon nu te plac? In garderoba nimic nu se pierde! Te vor salva accesoriile pe care le poti cumpara in culorile sezonului si... totul se transforma!

5. Piesele de baza
Felicitari! Ai reusit sa treci marile provocari: stii masurile exacte pentru corpul tau, ai aflat ce culori sunt prietene cu tine si nu te-ai transformat intr-un sclav al trendului! Este momentul sa actionezi si sa pui temelia garderobei tale. Iti oferim cateva sugestii in ce priveste Piesele de baza! Dupa cum poti observa lista nu este impartita in vara si iarna, insa unele piese se vor potrivi tot anul (in general cele pentru ocazii speciale), altele doar sezonier. Ia in considerare stilul tau de viata, iar cheia pentru a crea o garderoba de succes este sa poti combina elementele vestimentare pe care le achizitionezi. Asorteaza hainele pentru a crea tinute care iti definesc personalitatea!

Pantaloni:
- 3 perechi de pantaloni dedicati jobului tau
- 2 perechi de pantaloni casual
- 1 pereche de pantaloni pentru seara

Fuste:
- 2 dedicate jobului tau
- 1 pentru weekend sau timp liber
- 1 pentru seara sau evenimente

Jachete/Haine:
- 2 pulovere/cardigane sau sacouri pentru job
- 1 jacheta casual pentru weekend sau distractie
- 1 jacheta/haina/trench pentru seara

Pantofi
- 1 pereche pantofi sport (sneakers)
- 2 perechi de pantofi negri/maro/bleumarin - culoare trebuie sa fie din paleta pe care deja ti-ai propus-o - casual/pentru plimbare
- 2 perechi de pantofi dedicati jobului tau
- 1 pereche de cizme pentru iarna
- 1 pereche de sandale pentru vara
- 1 pereche de pantofi de seara

Top
- o bluza sau alt top (camasa, etc.) pentru fiecare zi din saptamana in care mergi la lucru
- 2 bluzite casual si 2 tricouri pentru timpul liber
- 1 top pentru seara sau ocazii speciale

Rochii
Daca iubesti rochiile si se potrivesc corpului tau, atunci poti achizitiona o rochie pentru locul tau de munca, una pe care sa o porti in timpul liber si alta de seara sau ocazii deosebite.

6. Gandeste inainte de a cumpara!
Numai in cazul in care iti cumperi una din piesele de baza, ai voie sa nu respecti intocmai regula: Nu cumpara o haina daca ea nu se potriveste cu alte trei haine din garderoba ta!

7. Bugetul
Orienteaza-te in primul rand catre achizitionarea pieselor de baza! Tine cont ca materialele de calitate vor rezista mai bine in timp. Nu da buzna in accesorii decat in limitele bugetului alocat! Alege accesorii clasice, de bun gust, dar si accesorii de sezon, in trend! Inca nu ai stabilit un buget? Trebuie stabilit! Calea cea mai sigura catre un dressing dezordonat si o garderoba inutila este mersul la shopping fara un scop anume, dezorientat si in lipsa unui buget stabilit in avans.

Nu putem spune tot ceea ce trebuie sau nu trebuie facut pentru a obtine o garderoba la moda, insa acesti pasi ar trebui sa fie un bun inceput! Este important sa ramanem fidele planului facut acasa, bugetului si pieselor de baza! Este o necesitate sa ne cunoastem, sa fim realiste si sa purtam ce ne vine noua bine, si nu unui manechin. Doar astfel ne putem atinge scopul de a obtine o garderoba de invidiat!
Va uram un shopping care sa vi se potriveasca!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu